Start din indendørs urtehave

Let at vedligeholde en have af urter indendørs. Du kan vælge en vindueskarm haven til at dyrke dine urter. Dette vil beskytte dem mod den hårde vinterkulde og sommervarme. Det er også lettere at passe på planterne om foråret og efteråret, end hvis du havde dem udenfor. Mange urter er meget nemme at dyrke og kræver meget lidt vedligeholdelse. Før du skynder dig til haven centre for at købe dine urter, skal du sørge for at have de rigtige betingelser for at dyrke dem.

Solen er en vigtig faktor, når du vælger et sted til din indendørs urte havearbejde. Det er afgørende at finde et sted, der får fuld, direkte sollys det meste af dagen. Nogle urter kræver mere sol eksponering end andre. Det er vigtigt at undgå situationer, der kan gøre det vanskeligt for planter at blive flyttet ind i solen, efter at de er vokset. Vælg et vindue i dit hus, der ikke primært tillader naturligt sollys at nå haven. Indendørs lysstofrør er en god måde at tilføje naturligt sollys til dit hjem. Det er dog ikke så intenst som sollys udenfor, så dine planter kan blive svagere.

En indendørs urtehave har brug for veldrænet jord. Din have bør ikke plantes i et område med meget snavs eller stående vand. Derfor har så mange hjem stenstier eller snavsgulve. Du kan finde den perfekte jord til at dyrke urter i din have ved at gå til din lokale havearbejde center. Top jord kan købes i poser, eller du kan gå til det lokale havecenter og købe poser med jord. Det er vigtigt at vælge den rigtige jord til din indendørs urtehaver. Estragon kan tilsættes til jorden for at øge alkaliniteten. For mange surhedsgrad i jorden vil resultere i et fald i alkalinitet.

Overvej derefter den beholder, du vil bruge, når du vælger en indendørs urtehave. Der er mange typer af containere, som du kan bruge til at plante din indendørs urte haver, herunder potter og kurve. Den første ting du skal beslutte dig for er, hvor mange containere du vil bruge, og hvilken jordtype du vil bruge. Mange dekorative gryder og kurve er lavet med udendørs i betragtning. Disse containere er fantastisk til alle, der ønsker at vokse og nyde urter fra deres hjem. Dekorative potter er ikke kun mere attraktive, men også lettere at vedligeholde.

Du bør også overveje den type belysning, som du har brug for din indendørs urtehave planter. Du bør besøge din lokale havearbejde center for at lære om de bedste lysforhold for de planter, du planlægger at vokse. Du kan også finde oplysninger om USDA plantning zone kort online. Dette kort vil give dig oplysninger om det område, hvor dit hus er placeret. Dette kort vil fortælle dig, hvilken type planter trives i netop dit område.

Lad os sidst men ikke mindst tale om jord og urter. Der er mange former for jord til rådighed, og urter planter vil foretrække forskellige typer. For urter består den bedste jord af lag af ler og sand. Selv om nogle planter kan vokse bedre i tør jord, urter trives bedst, når jorden er fugtig. Persille er et eksempel på en urt, der har brug for meget fugtig jord.

Du behøver ikke at beslutte, om at dyrke urter indendørs eller udenfor. Mange urter vil trives indendørs. Du kan dyrke timian, oregano og katteurt indendørs. Der er også urter, der kan lide at vokse i skygge, såsom basilikum, purløg og mynte. Du ønsker måske at plante disse urter i potter, hvis dit klima er meget varmt.

Disse er blot et par ideer og tips, der vil hjælpe dig i gang med at dyrke dine egne urter. For mere information er Google og YouTube store ressourcer. Når du har mestret det grundlæggende i urte havearbejde, vil du være i stand til at vokse en større have.

Skriv kommentar